Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Talently TechSpeak #4 – det med småt

23. august 2022 @ 16:00 - 18:30

IBM logo

Kom og vær med når Jan B. Lillelund fra IBM fortæller om Quantum Computing. Jan er CTO, Executive Architect og technical leader indenfor Enterprise IT innovation. På cv’er står endvidere: Conference speaker on Quantum Computing subjects, Develop and host Quantum Computing workshops, Subject Matter Expert on IBM Quantum technologies og Participating in IBM Quantum Tiger Teams.

Fra Wikipedia:

“En klassisk computers hukommelse er lavet af bits. Hver af bittene kan lagre en af to mulige tilstande, disse kan f.eks. fortolkes som de klassiske bitværdier “0” og “1”, som de to tilstande af bekvemmelighedsårsager kaldes, i næsten al faglitteratur. Bits kan ikke lave beregninger selv. Beregninger i en klassisk computer laves i en aritmetisk logisk enhed (ALU) – typisk på flere bits ad gangen.

En kvantecomputer, derimod, har en mængde af kvantebits. En kvantebit kan lagre de “klassiske” to tilstande “0”, “1” som henholdsvis kvantetilstanderne, opgivet som ket-vektorer (=søljevektorer){\displaystyle |0\rangle } og {\displaystyle |1\rangle } – eller en superposition af de to tilstande. Det er forkert at sige, at en kvantebit kan lagre to egentlige tilstande på samme tid – det den derimod kan, er at lagre en superposition af to vægtede kvantetilstande.[4] Kvantecomputeren beregner ved at lave kvanteoperationer på disse kvantebits.”

Jan starter med et oplæg omkring hvor vi er lige nu med QC og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs. Vi slutter som altid af med lidt at spise og drikke…

Husk, at til tilmelding er nødvendigt (link til gratis bookning er her...) – og husk at melde afbud hvis du alligevel ikke kan deltage.

Kender du ikke Talently? Du kan læse mere om os her

Detaljer

Dato:
23. august 2022
Tidspunkt:
16:00 - 18:30
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Henrik Christensen
Telefon
20262387
E-mail
hc@talently.dk

Sted

Talently
Bredgade 30
København K, 1260 Danmark
+ Google Maps
Telefon
20262387
Se Sted hjemmeside