Nicklas & Faraos Cigarer

Blog jun 30, 2021 #Case
Nicklas & Faraos Cigarer

Nicklas hørte første gang om Talently i starten af 2021. Det var Talently, som rakte ud til Nicklas fordi hans profil indikerede, at han var et af de IT-talenter, som Talently gerne vil tilbyde en anderledes vinkel på det at udvikle sig fagligt og personligt for at realisere sine karrieremål og livsdrømme.

Nicklas kunne godt se en værdi i et karrierecoaching/mentoring-forløb – både på den lange bane for at blive afklaret omkring egne evner og ambitioner, men også på den korte bane fordi han sådan set var jobsøgende efter en periode som Software Developer i en bank.

Starten

Første step var en kort præsentation, hvor Talentlys talent manager Henrik Christensen fortalte om indholdet i Talentlys program og hvor Nicklas kunne sætte nogle yderligere ord på sin profil. Herefter gennemførtes et egentligt struktureret interview, som skulle fungere som grundlag for det videre arbejde med karrieremål og planer. Som en del af onboardingprocessen til Talently blev Nicklas også udsat for en krævende test – Master Managements Adjustable Competence Evaluation (eller bare ACE). Efter en struktureret tilbagemelding på testens resultater, kunne det egentlige coaching/mentoring arbejde så begynde.

De programsatte 1-1 samtaler havde fokus på at afdække nuværende skills og stille skarpt på ønsker til det næste job. Parallelt med samtalerne, havde Henrik følere ude hos en række potentielt relevante virksomheder. De konkrete virksomheder blev kontaktet med spørgsmål om interessen i at møde et IT-talent med en profil, der kunne matche virksomheden og når en virksomhed meldte positivt tilbage, blev muligheden vendt med Nicklas inden profil/cv blev præsenteret for virksomheden.

Første kontakt til Faraos Cigarer

I april kontakter Henrik Faraos Cigarer, som på det tidspunkt har ledt efter en Fullstack Webudvikler i et par måneder gennem LinkedIn, Jobindex, Facebook etc. men uden at finde den helt rigtige. De vil gerne se profilen og Nicklas siger straks OK til en præsentation. Brætspil er en af Nicklas hobbyer og han kender derfor udmærket virksomheden. Jonas Cleeman, CEO hos Faraos Cigarer synes at Nicklas’ profil er interessant nok til at det giver mening at tage en samtale med Nicklas. Samtalen går godt og Nicklas bliver connected med en potentielt kommende kollega, som skal evaluere Nicklas’ tekniske skills og kompetencer. Denne samtale er også positiv og Nicklas tilbydes jobbet om fredagen med aftale om at starte allerede førstkommende mandag.

Udfordringerne for Nicklas hos Faraos Cigarer er helt perfekte. Faraos Cigarer har gennemgået en stor udvikling og deres webshop er vokset til at blive en del af kerneforretningen. Den udvikling skal fortsættes og løftes til næste niveau, så den unikke købsoplevelse, som kunderne får i butikkerne i dag, overføres til websider. Fokus er i høj grad på at ekspandere online-tilstedeværelsen på flere platforme. Det stærke faglige team på i alt fem personer og som Nicklas nu er en del af, er et rigtigt godt match og muligheden for at være med til at udvikle nye og spændende onlineuniverser er spot on.

Nicklas og Talently fortsætter samarbejdet og fokus i coaching/mentoring-forløbet er nu, at sikre at Nicklas får succes i det nye job. I det omfang at det er muligt og ønsket, inddrages Faraos Cigarer direkte i samarbejdet. Målet er, at Nicklas kan vokse og udvikle sig fagligt og personligt over de næste par år samtidig med at Faraos Cigarer oplever, at de har en dygtig, engageret og glad medarbejder, der bidrager positivt til den fortsatte succes.

Faraos Cigarer Aps

Faraos Cigarer er en kæde med ti butikker, der markedsfører og sælger et udvalg af over 100.000 forskellige produkter. Faraos Cigarer har fem specialbutikker i København med fokus på danske og europæiske tegneserier og merchandise, amerikanske tegneserier og Anime/Manga, brætspil og rollespil, merchandise og film samt kostumer/LARP. De fire butikker i Odense, Aarhus og Lyngby deler et udvalg af varer fra alle de danske butikker. Faraos Cigarer startede sin online butik i 2008 og har oplevet en solid vækst i onlinesalget, specielt efter Corona. Omkring 4.000 kunder besøger dagligt onlinebutikken på https://www.faraos.dk. 

Jonas Cleeman

CEO / Business Developer hos Faraos Cigarer Aps

Nicklas Lütken

Nicklas Lütken er uddannet på DTU og KU. Indtil 2013 læste Nicklas maskiningeniør med speciale i overflader og galvanoteknik. Efterfølgende har Nicklas taget en bachelor-grad i datalogi fra DIKU. I 2019 starter Nicklas som software developer i Santander Consumer Bank. Her arbejder han bla. med implementering af forretningslogik, databaser og generel udvikling og vedligeholdelse af leasingplatformen. I foråret 2021 bliver Nicklas en del af talentbureaut Talently.

Talently

Talently tilbyder IT-talenter en gratis karriererådgiver (Talent Manager) og hjælper med at navigere på et jobmarked, der er præget af lav gennemsigtighed og mange muligheder. Man er attraktiv på jobmarkedet, når man er et af de dygtigste IT talenter – men det betyder ikke, at det er let at finde det job, som er det rigtige. Gennem samtaler, interviews og test afdækkes nøglekompetencer og evner.

Talently tilbyder kompetent karriererådgivning baseret på mere end 25 års erfaring med rekruttering af IT-talenter i hele landet. I samarbejdet udarbejdes en karriereplan. Talentlys talenter bliver en del af et professionelt og eksklusivt netværk og tilbydes løbende at deltage i relevante foredrag og arrangementer samt får muligheden for at sparre med andre IT-talenter. Ved jobskifte finder Talently det helt rigtige og bedste næste job og varetager en stor del af processen på vegne af talentet. Efter et jobskifte fortsætter samarbejdet med talentet, nu med fokus på at sikre succes i den nye rolle.

Læs mere her hvis du er et talent og her hvis du er en virksomhed

Henrik Christensen

Manager og talent manager i Talently. Henrik Christensen har mere end 30 års erfaring i tech – heraf de seneste 15 år indenfor online rekruttering. Henrik har været leder i en lang række virksomheder, lige fra det lille start-up og til internationale koncerner. Fokus for Henrik har altid været vækst gennem ledelse. Når Henrik ikke arbejder med mennesker og teknologi, så er han ude og løbe. Enten som turguide i løbesko gennem København eller som træning til næste marathon eller måske endda ultraløb.